Zakelijk  Thuis   |   Bel Yu: +31 62 739 6470   

Microneedling

  Micro Needeling

   

  Wat is een Micro Needeling met de Enterpen

  Collageen inductie therapie CIT is een methode waarbij met behulp van de Enterpen viberend microscopisch kleine gaatjes in de lederhuid gemaakt worden. De huid wordt licht beschadigd Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij in de huid die de aanmaak van collageen en elastine Bindweefsel stimuleren. De huid wordt hierdoor soepeler, voller, gladder en dikker wordt, weerbaarder, steviger en egaler van kleurVoor welke huidaandoeningen?

  wat doet het

  -        Een meer gladde en frisse huid
  -        Fijnere poriën
  -        Minder rimpels en fijne lijntjen
  -        Verbetering van de huidstructuur
  -        Vermindering van pigmentvlekken
  -        Opvulling van (acne)littekens
  -        Vervlakking van operatie- of traumatische littekens

   Wanneer kan de Micro needling worden toegepast:

  -       -  een door zon beschadigde huid
  -        - grove poriën en/of grove huidstructuur
  -        - melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd
  -        - rimpels en fijne lijntjes
  -        - cellulitis
  -        - striae, ook wel striemen genoemdandere afwijkingen in de huidstructuur
  -        - acne littekens

  De behandeling

  Er zijn verschillende soorten apparaten op de markt die deze ‘naaldtechniek’ mogelijk maken.

  • Bij een huidroller zitten er zo’n 200 zeer fijne naaldjes op een rolletje. Deze roller kan gemakkelijk over het te behandelen gebied heen en weer gerold worden.
  • Voor een meer plaatselijke behandeling is er een kleine stamper met enkele naaldjes. Hierbij kan de huid handmatig en selectief verwond worden.
  • Een vergelijkbare methode is een pen waarmee trillende naaldjes mechanisch en snel over de huid bewogen worden.

  Hoe diep de naalden de huid binnengaan, varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Patiënten kunnen thuis de huid behandelen met naalden van 0,2 en 0,3 mm. Voor een paramedische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden met een lengte van tussen de 1 en 2 mm, in uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm.

  Voorbereiding

  Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. De huidtherapeut kan de huid zo goed beoordelen en een behandelplan opstellen. Bij de paramedische behandeling wordt gebruik gemaakt van rollers met naaldjes van 1 of 2 mm. Deze behandeling is zonder verdovende crème niet uitvoerbaar. De crème moet tijdig voor de behandeling aangebracht worden om goed in te kunnen trekken.

  Na de behandeling

  Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan wel een paar maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler.

  Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een cool pack en een verzorgende crème verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

  Nazorg

  De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.

   Tarief

  Gelaat  € 79,- (50 min.)
  Kuur € 220,- (3x)

  (...)

   

COPYRIGHT © YU HUIDVERBETERINGSSALON 2015